Շատերն իրենց սննդակարգում օգտագործում են հյութեր, որոնք ոչ միայն պարունակում են վիտամիններ ու հանքանյութեր, այլև կարող են նպաստել նիհարելուն, եթե ճիշտ հետևես դրանց օգտագործման կանոններին։
Եվ այսպես․
- Հյութերը մի դարձրեք օգտակար կերակուրների փոխարինիչ: Հյութերը կարող են առողջ սննդակարգի օգտակար հավելում լինել, բայց չպետք է օգտագործվեն որպես ամբողջական կերակուրների փոխարինող;
- Թարմ քամած հյութերն
ավելի սննդարար են, քան պահածոյացված կամ պաստերիզացված;
- Օգտագործեք զանազան
մրգերի և բանջարեղենի հյութեր, քանի որ վերջիններս պարունակում են տարբեր սննդանյութեր;
- Երեկոյան հյութ մի
խմեք, քանի որ դրանք էներգիայի հարուստ աղբյուր են, ուստի կարող են անքնություն առաջացնել;
- Հյութ մի խմեք ուտելուց
անմիջապես հետո;
- Խմեք չափավոր քանակությամբ․ թեև հյութերը կարող են առողջարար լինել, բայց դրանք պետք է չափավոր
օգտագործվեն՝ ավելորդ շաքարից ու կալորիաներից խուսափելու համար:
Հաճախակի բնական հյութեր խմելու դրական և բացասական կողմերը
Բնական հյութերը կարող են օգտակար լինել օրգանիզմի համար՝ շնորհիվ վիտամինների, հանքանյութերի և հակաօքսիդանտների բարձր պարունակության: Այնուամենայնիվ, դրանց հաճախակի օգտագործումը կարող է ունենալ և՛ դրական, և՛ բացասական կողմեր:
- Առողջության համար օգտակար լինելը - բնական հյութերը պարունակում են բազմաթիվ սննդանյութեր, որոնք նպաստում են առողջությանը, ամրացնում իմունային համակարգը;
- Բարելավված մարսողություն;
- Հիվանդությունների ռիսկի նվազում - բնական հյութերի օգտագործումը կարող է նվազեցնել սիրտ-անոթային հիվանդությունների, քաղցկեղի և այլ քրոնիկական հիվանդությունների զարգացման ռիսկը՝ հակաօքսիդանտների և այլ օգտակար նյութերի բարձր պարունակության շնորհիվ:
Բնական հյութերի հաճախակի օգտագործման թերություններից հարկ է նշել շաքարի բարձր պարունակությունը, որը կարող է հանգեցնել ավելորդ կալորիաների կուտակման և բացասաբար ազդել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա:
Սիփան ապրանքանիշի հյութերն առանձնանում են որակի բարձր չափանիշներով, բնականությամբ ու էկոլոգիապես մաքուր լինելու հանգամանքով։